Gastronomia romana al C.C. El Sortidor

El passat mes de novembre vam realitzar el taller Què menjaven els romans? al Centre Cívic el Sortidor, a Poble-sec Barcelona, i us expliquem com es va desenvolupar tot!

l’Abel marco i la Lorena Rubio van ser els encarregats de l’execució de l’activitat, així com del seu muntatge i desmuntatge.

IMG_20171118_103812

Com podeu veure a la imatge fem servi una àmplia varietat de productes que representen la varietat gastronòmica romana, tenint present que molt d’aquests ingredients base són molt habituals encara a la nostra dieta. Tenim pa, cereals, llegums, llavors, sal, oli, espècies aromàtiques … tot preparat per cuinar i aprendre a la romana!

L’activitat, oferta per a famílies amb nens, va tenir una molt bona acollida, amb la participació de unes 20 persones. Alguns dels nens, fins i tot, ban aprofitar aquesta activitat per a la realització d’un treball per a l’escola precisament sobre el món romà i la seva alimentació.

L’activitat fou molt participativa també amb els pares, que van jugar a endevinar sabors i productes amb els seus fills, descobrint que som hereus directes de la dieta romana … però amb algunes diferències!

Els nens van participar d’un ritual màgic amb vi, mostrant com aquests productes alimentaris no només eren molt apreciats a la gastronomia sinó també a altres aspectes molt importants de la seva vida diària, com era la màgia.

IMG_20171118_122047

Volem donar les gràcies a l’equip de gestió del Centre Cívic El Sortidor per donar-nos l’oportunitat d’apropar la nostra passió al seu barri, en especial a la Marta que ho ha fet possible. Esperem tornar a veure’ns molt aviat!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s