QUÈ MENJAVEN ELS ROMANS?

Els museus i les restes arqueològiques són el principal medi gràcies al qual el públic general pot apropar-se a civilitzacions i cultures anteriors a la nostra. Però aquestes restes materials suposen només una petitítssima part del conjunt d’aquesta història. Com ens apropem a allò que no deixa restes materials? La tasca de historiadors i arqueòlegs, a través de fonts documentals de tot tipus, procuren fer-nos arribar aquesta part desconeguda de la vida quotidiana dels nostres avantpassats.

Coneixem com vivien els emperadors, noblesa i patriciat, les fonts documentals ens ho expliques… però què passa amb la resta? Què menjaven i bevien el 90% dels romans de classe mitjana i baixa que no deixaven per escrit el seu dia a dia? A través d’aquesta activitat dinamitzada ens proposem apropar als nens l’alimentació del conjunt de la societat romana, nens i nenes com ells, amb els seus pares, germans, avis.

A través de la presentació dels productes podran tocar, olorar, veure i fins i tot tastar una gran varietat de productes natuals i receptes que els portaran a un món força conegut per ells, entenent així la importància de la dieta mediterrània i el seu inici que es remunta més de 2000 anys enrere. No només parlarem d’aquestes aliments crus sinó també els difrents tipus de cocció, els estris necessaris i aliments encara desconeguts per la societat romana.

Aquesta és una activitat pensada especialment per l’Educació Primària, tot i que es pot adaptar a l’Educació Secundària i al públic adult, passant a un nivell de comprensió més complexe i amb altres tipus de productes.

Per a ampliar la informació no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a través de la nostra bústia de correu electrònic: associació@cella-vinaria.com

Anuncios